Малая Южная железная дорога

Прошлое и настоящее

Малая Южная железная дорога

Зліт юних техників і залізничників

Газета Соціалістична Харківщина, № 8, 13.01.1953

 

 В клубі імені Сталіна відбувся 5-й  зліт юних техніків і залізничників —  учнів шкіл Південної залізниці. Сюди  прибули школярі з Полтави, Лозової, Кременчука, Білопілля, Ромодана та багатьох  інших міст — всього понад 1.200 чоловік.

Учасники зльоту заслухали повідомлення про роботу шкільних технічних гуртків та дитячої технічної станції. Наприкінці зльоту виступив науковий працівник Харківського інституту інженерів залізничного транспорту, лауреат Сталінської премії т. Ігнатьєв.

В клубі імені Сталіна відкрито виставку різноманітних діючих моделей, учбового приладдя та художніх робіт, виготовлених учасниками зльоту. За активну творчу роботу в технічних гуртках на Малій Південній та за відмінне навчання в школі нагороджено грамотами обкому комсомолу 15 юних техніків і залізничників, серед них — Олександра

Замелон (школа № 13, місто Харків),  Марту Писаревську (школа №7, станція Основа), Олександра Нежурбіна (школа № 13, станція Люботин) та ін.  23 шкільних технічних гуртки премійовані книгами, спортивним приладдям, наборами столярних інструментів та ін.

Мала Південна 1953

На фото: учасники зльоту юних техніків і залізничників на виставні біля моделі електровоза.

Фото О. Коптюхіна.

^