Малая Южная железная дорога

Прошлое и настоящее

Малая Южная железная дорога

Міліціонери привітали маленьких залізничників

1 травня на дитячій залізниці «Мала Південна» розпочався новий 75 сезон руху поїздів. Традиційно, охорону громадського порядку під час свята забезпечили правоохоронці Управління МВС України на Південній залізниці. Цього року у зв’язку із складною соціально-політичною ситуацією в регіоні заходи безпеки були посилені.

Транспортна міліція вже не один рік співпрацює з колективом дитячої залізниці «Мала Південна». Працівники підрозділів кримінальної міліції в справах дітей використовують її територію як навчальний полігон для проведення практичних занять із групами дітей. Неповнолітні разом із правоохоронцями вивчають правила поведінки на залізниці.

Новий ювілейний сезон на дитячій залізниці розпочався зі святкових та урочистих заходів. За участю художніх і танцювальних колективів проводилися пізнавальні конкурси та вікторини.

Гості заходу мали можливість здійснити першу у цьому році поїздку потягом мальовничими краєвидами міської паркової зони. До речі, роль машиніста та провідників виконували юні вихованці дитячої залізниці.
На святі не обійшлося й без несподіванки. Загубилася маленька дівчинка, маму якої швидко розшукали правоохоронці.

Начальник кримінальної міліції в справах дітей УМВС України на Південній залізниці Олена Прібиткова передала для використання в діяльності та навчально-виховному процесі декілька екземплярів попереджувального плакату, який був розроблений працівниками СКМСД Управління. Цей плакат застерігає підлітків від перебування на об’єктах залізниці у навушниках, оскільки це дуже небезпечно. З метою попередження дитячого травматизму плакати будуть розміщені на вокзалах, станціях та посадочних платформах території оперативного обслуговування УМВС України на Південній залізниці.

– Організоване дозвілля неповнолітніх є запорукою їх дисциплінованості, сумлінності, відповідальності та правильного психоемоційного розвитку. Такі якості являються підґрунтям для формування у підлітків поваги до закону та загальноприйнятих моральних норм, що є ефективним профілактичним аспектом попередження дитячої злочинності та інших негативних явищ, – зазначила у своєму привітальному виступі Олена Прібиткова.

 

Источник: http://www.mvs.gov.ua/mvs/control/pz/uk/publish/article/111541

^