Малая Южная железная дорога

Прошлое и настоящее

Малая Южная железная дорога

1 ТРАВНЯ “МАЛА ПІВДЕННА” ВІДКРИЄ ЮВІЛЕЙНИЙ 75-Й СЕЗОН

1 травня 2015 року об 11.00 відбудеться урочисте відкриття руху поїздів на дитячій залізниці "Мала Південна", яка цього року відзначить 75-річчя від дня заснування. Юні залізничники чекають на харків'ян та гостей міста за адресою: м. Харків, вул. Сумська, 81.

У програмі урочистого відкриття візьмуть участь творчі колективи Центрального Будинку науки і техніки Південної залізниці та міста Харкова. На дитячому майданчику та на станції Лісопарк гостей "Малої Південної" розважатимуть аніматори та артисти цирку.

Дитяча залізниця працюватиме з 1 травня до 1 листопада 2015 року з 10.30 до 17.00. З 1 травня до 3 червня та з 1 вересня до 1 листопада майбутні залізничники запрошують маленьких пасажирів та їхніх батьків у святкові дні, щосуботи і щонеділі. З 3 червня і до 1 вересня чекають на гостей щодня, крім понеділка та вівторка. Дорослий квиток на проїзд у поїзді коштуватиме 7 грн., дитячий – 5,28 грн.

Загальна довжина колії дитячої залізниці "Мала Південна" – 3,6 км. Діють дві станції – Парк і Лісопарк, а також зупинна платформа "Меморіал". Рухомий склад дитячої залізниці – це два поїзди "Україна" та "Юність Південної", які складаються з 6 вагонів, та два тепловози.

Довідково:

Дитяча залізниця "Мала Південна" – центр виховання і підготовки майбутніх професійних кадрів Південної залізниці. Дитячу залізницю відкрито 8 листопада 1940 року за ініціативи гуртківців лабораторії залізничного моделювання при Харківському Палаці піонерів. Під час Великої Вітчизняної війни "Малу Південну" було повністю зруйновано. Друге її народження відбулося 5 серпня 1945 року, коли залізницю було реконструйовано.

Источник: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3974

^