Малая Южная железная дорога

Прошлое и настоящее

Малая Южная железная дорога

Упродовж травня – жовтня дитячою залізницею «Мала Південна» перевезено більше 16 тисяч пасажирів

27 жовтня 2019 року на дитячій залізниці регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» завершено сезон руху поїздів. За 6 місяців «Малу Південну» відвідали 16647 тисяч городян та гостей Харківщини.

Рух поїздів на «Малій Південній» відкривається щороку 1 травня і триває до кінця жовтня. Щовесни «Мала Південна» зустрічає маленьких пасажирів на затишних станціях і для багатьох школярів міста й області є місцем, де діти можуть розкрити свої таланти, долучитися до такої захоплюючої і пізнавальної справи, як робота залізниці.

У період проходження юними залізничниками навчально-виробничої практики 2019 року було відпрацьовано 96 робочих днів, здійснено 624 рейси поїздом «Україна» за маршрутом Парк – Лісопарк – Парк, перевезено 16647 пасажирів, з них – 7523 дитини.

Протягом сезону руху поїздів 2019 року на дитячій залізниці проведені благодійні акції для більше ніж 1000 дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей учасників АТО.

Довідково:

Дитячу залізницю Південної магістралі було відкрито 8 листопада 1940 року. Під час Великої Вітчизняної війни «Мала Південна» була повністю зруйнована. Друге її народження відбулося 5 серпня 1945 року. Відтоді упродовж багатьох десятиліть «Мала Південна» залишається улюбленим місцем відпочинку городян та гостей Харківщини.

Источник: Прес-центр Південної залізниці

^