Малая Южная железная дорога

Прошлое и настоящее

Малая Южная железная дорога

Південна залізниця готує до літнього сезону дитячу залізницю «Мала Південна»

Південна залізниця (ПЗ) почала підготовку залізничної інфраструктури дитячої залізниці «Мала Південна» (м. Харків) до літнього сезону, повідомили УНІАН у прес-службі Південної магістралі.  
ЮЖД готовит к летнему сезону детскую железную дорогу «Малая Южная»
Південна залізниця готує до літнього сезону дитячу залізницю «Мала Південна»
Зокрема, юні залізничники прибирають територію, а в суботу 12 квітня до цих заходів приєднаються працівники служб і підрозділів Південної залізниці.

1 травня 2014 року відбудеться урочисте відкриття руху поїздів на «Малій Південній». Дитяча залізниця працюватиме з 1 травня по 27 жовтня поточного року з 10:30 до 17:00.

“З 1 травня по 10 червня майбутні залізничники запрошують маленьких пасажирів та їхніх батьків у святкові дні, а також по суботах і неділях. З 10 червня по 27 жовтня чекають гостей щодня, крім понеділка і вівторка. Дорослий квиток на проїзд у поїзді буде коштувати 6 грн., дитячий – 3 грн”, – підкреслили в прес-службі.

Протяжність колії дитячої залізниці – 3,6 км. На залізниці функціонують дві станції – Парк і Лісопарк, а також зупиночна платформа «Меморіал». Рухомий склад представлений двома поїздами «Україна» та «Юність Південна», що складаються з 6 вагонів і двох тепловозів.

На дитячій залізниці працює понад 70 гуртків юних залізничників, в яких займається понад 1100 школярів за 11 основними спеціальностями залізничного транспорту.

Як повідомляв УНІАН, раніше Дніпропетровська і Запорізька дитячі залізниці, що входять в управління Придніпровської магістралі, також почали підготовку залізничної інфраструктури до літнього сезону, який розпочнеться з 19 травня 2014 року.

Довідка УНІАН. Дитяча залізниця «Мала Південна» (м. Харків) – центр виховання та підготовки майбутніх професійних кадрів Південної магістралі, яка була створена в 1940 році за ініціативою учасників гуртка лабораторії залізничного моделювання при харківському Палаці піонерів.

Під час Великої Вітчизняної війни дитяча залізниця була повністю зруйнована, а після реконструкції в 1945 році “Мала Південна” знову відновила роботу.

Дитяча залізниця “Мала Південна” має сучасну навчальну базу для повноцінної профорієнтаційної роботи з юними залізничниками.

Источник: УНИАН

Детальніше читайте на УНІАН:http://economics.unian.ua/transport/905087-pivdenna-zaliznitsya-gotue-do-litnogo-sezonu-dityachu-zaliznitsyu-mala-pivdenna.html

^