Малая Южная железная дорога

Прошлое и настоящее

Малая Южная железная дорога

Всі на народне гуляння!

Соціалістична Харківщина, №86(10571), 30.05.1961

Ми побували тут напередодні свята. В буйному весняному цвітінні розкинувся величезний зелений масив. Повітря сповнене невимовними пахощами. Тиша. її порушує тільки пташиний спів. Якщо прислухатися, здається, почуєш, як росте трава і розкриваються білі зірочки черемхи.

Так було сьогодні. А завтра всі 127 гектарів парку виповняться людськими голосами, в усіх його куточках загримить мідь оркестрів, задзвенять пісні. Ходити затишними алеями парку, дихати цілющим повітрям, слухати музику—це вже велика насолода. Але в святкові дні на естрадах, майданчиках і алеях парку відбудеться багато цікавих масових заходів.

Щоб не розгубитися, не пропустити того, що вас найбільш захоплює, прислухайтеся до місцевого радіо. Чуєте, гучномовець запрошує нас відвідати естрадний театр. Тут виступить з великою програмою духовий оркестр. Після нього — артисти Харківської філармонії С. Мостова, Я. Браславський, А. Міркін, І. Нестерцов та багато інших. Можливо, вас більше цікавить поезія. Тоді прямуйте до бібліотеки-читальні. 1-го травня, о шостій годині вечора, тут відбудеться літературий вечір, тему якого якнайкраще визначають слова великого поета В. Маяковського: «Вечно сияй над республикой нашей труд, мир; май!». 2-го травня в кінолекторій для зустрічі з харків’янами прийдуть поети нашого міста. Їх зустріч так і зветься – «Вечір радянської поезії», а в бібліотеці-читальні слідом за цим буде проведений вечір художнього слова «Ленін, партія, народ». Тут виступлять майстри художнього слова тт. Дранова і Піскун.

Важко навіть перелічити всі масові заходи, які чекають тут харків’ян: кіновечір на тему «По рідній країні» 1 зустріч з учасниками перших маївок; лекції на майданчику пламетарію і виступи колективів художньої самодіяльності: конкурс на краще вигнання пісні, танцю, вірша та багато інших розваг.

З ранку до вечора не вщухатиме життя в спортивному містечку парку. Сеанси одночасної гри в шахи і шашки, показові гри на тенісних кортах, змагання з волейболе, баскетбол а, настільного теніса 1 бадмінтона—все це, безперечно, зацікавить багатьох харків’ян. А якщо ви хочете бути не тільки глядачем, а й учасником і гордо ваших послуг м’ячі, сітки, ракетки та інший спортивний інвентар.

Гучномовець настійно запрошує нас відвідати паркові атракціони. Варт послухатися доброї поради, адже тут справді багато смішного, веселого, цікавого. Що вам більше до вподоби — тир чи карусель, віражний літак чи петля Нестерова, народні гойдалки чи колесо сміху (до речі, новий атракціон, який вперше відкриється на Травневі свята).

Нарешті, ми хочемо вас заспокоїти на випадок, коли надумаєте взяти з собою в парк дітей. їм теж не буде тут нудно. Хоч дитяче містечко ще не відкрито, до їх послуг ляльковий театр, чудовий маленький кінотеатр «Малятко», урочисте відкриття якого відбудет-тьсй 1-го травня, i, звичайно,— Мала Південна — гордість юних харків'ян.

Отже, на народне гуляння в парк!

^