Малая Южная железная дорога

Прошлое и настоящее

Малая Южная железная дорога

“Мала Південна” відкрила 77-й сезон руху поїздів

1 травня у Харкові на дитячій залізниці "Мала Південна" регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" почався рух поїздів. Свято відкриття 77-го сезону роботи дитячої залізниці відвідали близько 2000 городян та гостей міста. В урочистостях узяли участь представники керівництва Південної магістралі, обласної та місцевої влади.

 

 

Під час першого дня роботи на гостей і вихованців дитячої залізниці чекали святкові подорожі поїздами Малої Південної "Україна" і "Юність Південної", конкурси, велика концертно-розважальна програма творчих колективів Південної магістралі, екскурсії в музеї історії дитячої залізниці, виставка дитячого малюнка й виробів, зроблених руками юних залізничників.

Виступаючи під час урочистого відкриття, директор регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" Микола Уманець висловив подяку всім, хто забезпечує належну роботу дитячої залізниці й навчання юних залізничників, та привітав дітлахів з початком нового сезону. "Юні залізничники! Ви маєте унікальну можливість уже в ранньому віці отримати одну із найпотрібніших і найвідповідальніших професій. Навчатися на Малій Південній під керівництвом досвідчених і мудрих наставників дуже цікаво. Опановуйте нові знання, отримуйте практичні навички. Все це стане в нагоді в подальшому, адже багато хто з вас стануть новими кадрами Південної магістралі", – сказав Микола Уманець.

Дитяча залізниця "Мала Південна" вже багато років поспіль є улюбленим місцем відпочинку харків'ян. Так, упродовж 2016 року "Малу Південну" відвідали майже 400 тисяч городян та гостей Харківщини.

2017 року дитяча залізниця "Мала Південна" працюватиме з 1 травня до 29 жовтня з 10:30 до 17:00.

З 1 травня до 3 червня та з 1 вересня до 29 жовтня майбутні залізничники запрошують маленьких пасажирів та їхніх батьків у святкові дні, щосуботи і щонеділі.

З 3 червня і до 1 вересня чекають на гостей щодня, крім понеділка та вівторка.

Дорослий квиток на проїзд у поїзді коштує 7 грн., дитячий – 5,28 грн.

Аерозйомку урочистого відкриття руху поїздів на Малій Південній можна подивитися тут.

Довідково:

Дитячу залізницю "Мала Південна" було відкрито 8 листопада 1940 року за ініціативи гуртківців лабораторії залізничного моделювання при Харківському Палаці піонерів.

Загальна протяжність шляхів "Малої Південної" -3,6 км. Тут діють дві станції – Парк і Лісопарк, а також платформа "Меморіал".

Рухомий склад дитячої залізниці складається з двох тепловозів ТУ2 – 054- і ТУ7А – 3198, двох складів – "Україна" і "Юність Південної".

Зараз "Мала Південна" має сучасну навчальну базу для повноцінної профорієнтаційної роботи з дітьми. На дитячій залізниці працює більше 70 гуртків юних залізничників, у яких займається понад 1100 школярів за 11 основними спеціальностями залізничного транспорту. У гуртках дитячої залізниці пройшли навчання понад 70 тисяч школярів, більшість з яких назавжди пов'язали своє життя із залізничним транспортом.

Прес-центр Південної залізниці

^