Малая Южная железная дорога

Прошлое и настоящее

Малая Южная железная дорога

В день святковий

Соціалістична Харківщина, №151 (10126), 04.08.1959

Харків'яни звикли вже до жарких днів. Таким обіцяв бути і цей недільний день. Вже на 10 годину ранку залізничники із  своїми сім'ями почали прибувати до парку культури й відпочинку імені Горького.

Радісно почалося свято. На Малій Південній, в дитячому містечку відбулися зустрічі піонерів і школярів із знатними залізничниками, виступи дитячої пожежної команди, концерт учасників художньої самодіяльності Малої Південної.

Як завжди людно ї весело було на дитячій залізниці. Тут проводились масові катання в поїздах. Бажаючих було дуже багато. Увагу тисяч дітей при-вернули масові ігри, танці, атракціони, вікторина. Учасники дитячої художньої самодіяльності Палацу культури залізничників виступали з великим концертом, показали юним глядачам веселу і цікаву програму.
Сміх і дружні оплески щохвилини лунали в естрадному  театрі, де виступав ляльковий театр.

У цей же час на алеях парку, площадках молодь танцювала під звуки оркестрів, акордеонів. На спортивних площадках проходили ігри. Свято перервала злива.

Весело провели святковий день залізничники Люботинського вузла. В парку культури і відпочинку, де зібралося до 3 тисяч чоловік, не змовкали оркестри.  В одному місці зібралися любителі пісень. Тут буди і літні люди, і молодь. їх дружні голоси лунали по всьому варку. З великою концертною програмою виступили учасники художньої самодіяльності залізничного клубу. Для дітей показав спектакль ляльковий театр. Багато глядачів було на футбольному матчі, дивилися спортивні виступи.

^