Малая Южная железная дорога

Прошлое и настоящее

Малая Южная железная дорога

Тепловоз на Малій Південній

Газета "Соціалістична Харківщина", 12.11.1957, № 223(9685)

 

6 листопада на Малій Південній було велике пожвавлення – тут зібрались сотні юних залізничників — піонерів, школярів було велике пожвавлення – тут зібрались сотні юних залізничників — піонерів Харкова, щоб приймати чудовий подарунок комсомольців і молоді заводу транспортного машинобудування імені Малишева — тепловоз.

Мітинг відкриває секретар міськкому комсомолу тов. Шухов. Над парком линуть урочисті звуки Гімну Радянського Союзу і Гімну УРСР.

Виступає заступник начальника Південної залізниці т. Степанов. Він розповідає про технічне переозброєння на транспорті, закликає школярів вивчати нову техніку і передав голові ради Малої Південної Ірині Печерській паспорт на новий тепловоз ТЭУЗ.

Ірина палко дякує колективові тепловозобудівників, а також керівникам Південної залізниці за цінний подарунок, говорить про щастя юного покоління, оточеного батьківським піклуванням партії всього радянського народу.

Представник заводу Імені Малишева т. Іванніков розповідає, з якою енергією і піднесенням молодь заводу будувала тепловоз для Малої Південної, обіцяє й надалі тримати тісний зв'язок з юними залізничниками.

Новенький блискучий теплової ТЭУ3 пофарбований в синій і світлосірий кольори. Честь розірвати стрічку на машині випадає юній залізничниці Наді П'яних, а повісти локомотив в перший рейс доручається Ірині Печерській.

Учасники мітингу в веселим гомоном займають місця у вагонах. Сигнал. Гучна сирена прорізає повітря. Поїзд повільно рушає.

Соціалістична Харківщина, 12.11.1957, № 223(9685)
Соціалістична Харківщина, 12.11.1957, № 223(9685)_2

НА ЗНІМКАХ:

учениця 10 класу залізничної школи №1 Ира Печерська веде тепловоз.
Внизу – тепловоз завершив перший рейс.
Фото Й. Пітельман.    

^